Rel over nazi opmerking

Reacties uitgeschakeld voor Rel over nazi opmerking
maart 19th, 2006 Permalink

Communicatie is toch vaak niet eenvoudig. Nu is er weer een rel uitgebroken over een uitspraak van een Italiaanse minister die van mening is dat het Nederlandse Euthanasiebeleid te vergelijken is met dat van de Nazi’s. Bot en Balkenende waren not amused en eisen excuses.

Typisch weer een gevalletje van elkaar verkeerd begrijpen. Cultuurprobleempje, om het zo te zeggen. Waar wij zo’n opmerkingen namelijk als belediging opvattend, bedoelde de Italiaan het vast complimenteus. Dat kan niet anders aangezien de Paus zich als adviseur actief met de politiek bemoeit en zelf best een aardig Nazi verleden heeft. Kunnen we Berlusconi en grondlegger van het fascistische gedachtegoed Musolini er gewoon nog even buiten laten.

Comments are closed.