Driekoningenavond: meer hype dan kwaliteit

Reacties uitgeschakeld voor Driekoningenavond: meer hype dan kwaliteit
maart 25th, 2006 Permalink

Picture_1
We nemen één van Shakespeare’s meest geliefde komedies, trekken het thema naar het nu, hangen er een gerennomeerd gezelschap omheen met grote namen en gaan met een imposant decor op tour door de grote zalen. Resultaat: goede recensies en dus volle zalen.

De praktijk gisteren in Odeon in Zwolle: een trage voorstelling die schittert door slaapverwekkendheid en met een vlakheid gelijk aan die van de flevopolder. Echte humoristische momenten zijn op één hand te tellen en karakters kennen nul diepgang. Tragisch hoogtepunt is de manier waarop Paul de Leeuw invulling geeft aan de alcolist Tobias (Tob in deze voorstelling).

Het stuk kent op 2/3 een pauze en daarmee verdwijnt ook het laatste beetje niveau. Als je tot op dat moment nog een beetje genoten hebt, kies dan vooral het hazepad om een acceptabele herinnering overeind te houden.

Hoogtepunten? Carice van Houten schittert als Viola en Jappe Claes zet een zeer goede kamermeester neer. Oh, en dan zijn er natuurlijk de borsten van Olivia (Saskia Temmink).

Pfff, het zit me dit jaar niet mee met Shakespeare :)

Comments are closed.