En uit was het licht

Reacties uitgeschakeld voor En uit was het licht
maart 25th, 2006 Permalink

Je kent dat: je start op zaterdagmiddag je auto en dat met electronica volgepropte apparaat meldt een kapot lampje. Sterker nog, hij meldt een defect aan je dimlicht. Natuurlijk moet je die avond weg, dus dat moet direct gefixed worden. Het gebeurde mij vandaag.

Aangezien ik niet handig ben vloog ik in gezwinde draf met mijn D5 naar de lokale Volvo dealer. Daar wist een vrolijke verkoper mij te informeren dat er geen monteur beschikbaar was om mij te helpen, aangezien zij sinds 12.00 uur weekend aan het vieren waren. Natuurlijk stond ik daar niet eerder dan 14.00 uur en was ik dus de lul. Er restte mij niets anders dan het even zelf te fixen. Gelukkig wees hij me even de plek: "Wordt even prutsen meneer, maar gaat wel lukken hoor." Een lampje had ik niet, dus die moest ik even kopen bij de benzinepooier. Daarna mocht ik de uitdaging aan …

Kijk, uiteindelijk ben ik er in geslaagd om binnen ‘slechts’ 30 minuten het probleem op te lossen, maar eenvoudig was het niet. Los van de schrammen op mijn arm, mag je ook een cursus bij Houdini volgen om er überhaupt bij te kunnen. Onwijs zeg. Oh, en een stetje Biafra armpjes is ook prettig om tussen de slangen en ‘componenten’ door de weg te vinden naar de juiste lamp om vervolgens met je pols in een hoek omhoog in één vloeiende beweging een kapel los te maken, beugeltje te verwijderen en een lamp eruit te halen. Bij dat alles sta je natuurlijk onprettig gebukt. Het kan haast niet anders dan dat de ontwerper van dat systeem een voorliefde heeft voor SM.

Comments are closed.