Bi wat?

Reacties uitgeschakeld voor Bi wat?
oktober 10th, 2006 Permalink

Volgens het onderwijscentrum van de werkgeversorganisatie VNO-NCW heeft het woord ‘allochtoon’ dermate veel negatieve associaties, dat het tijd werd voor een nieuwigheidje. Vanaf vandaag moeten we allochtonen aanduiden als biculturelen. Pffff …

De organisatie zoekt nu fakkeldragers om de doelgroep verder uit het slob te helpen. VNO-NCW zou VNO-NCW niet zijn, als ze ook daar niet een nieuw naampje voor bedacht hebben. Wat dacht je van ‘biculturele inspirators’. Right … teiltje!

De regering vindt het vooralsnog geen tijd om het woord ‘allochtoon’ te vervangen, zoals diverse partijen in de 2e kamer hebben verlangd. Ook is het kabinet van mening dat momenteel in gebruik zijnde opvolger van rijstplukkers, kaffers, gastarbeiders, buitenlanders, immigranten, medelanders en nieuwe nederlanders, nog voldoende mogelijkheden biedt om allerhande doelgroepen met succes te integreren. Zij kiezen dus voor ‘allochtoon’.

En nu we toch bezig zijn: Het is ‘integreren’ Wilders! Niet interneren.

Via Nu.nl.

Comments are closed.