Beveiliging?

Reacties uitgeschakeld voor Beveiliging?
december 27th, 2006 Permalink

Aan de ene kant heb je beveiligingsexperts die alles zo veilig willen maken, maar aan de andere kant heb je gebruikers die nog wel ergens mee willen kunnen werken. Het leidde in het verleden tot situaties waarbij gebruikers wachtwoorden op de computer schreven of met sticky notes op de computer plakten. Over veiligheid en privacy moet je vooral niet te moeilijk doen.
De industrie bedacht daarop de alom bekende digitale sleutels (RSA Key). Idee is simpel: je hangt dat ding aan je sleutelhanger en wanneer je inlogt pak je hem erbij en laat je het ding een unieke code genereren waarmee je vervolgens veilig bij al je bestanden kunt. Simpel.

Maar ja, dan krijg je te maken met mensen die werken met notebooks. Jemig, want je dan allemaal niet mee moet slepen: computer, oplader, sleuteltje. Dat maakt het complex en voordat je het weet ben je zaken kwijt. Dus communiceerde de IT directeur van een bankbedrijf de volgende email:
—>

Hey All,

I know there have been a lot of complaints about the new RSA tokens that we’ve issued, in that it’s a bit of an inconvenience to carry your laptop AND an RSA token on your key ring. Here’s a solution that will help you keep them together.

Get a bigger key ring (we’ve got a handful, first come first serve) and put the token on the key ring using the small diameter ring on the token. Insert the laptop’s power cord through ring, make a half hitch loop on the cord, fastening the bigger ring to the cord. Here’s a (blurry) picture to give you an idea:

RSA Key

Regards,
Thomas J—–
IT Security

<---- Tja, als beveiliging dan toch niet uitmaakt, dan kun je je password beter gewoon in de deksel van je notebook krassen. Is beter, kan ook niet kapot gaan.

Comments are closed.