Pro Libertate!

Reacties uitgeschakeld voor Pro Libertate!
januari 8th, 2007 Permalink

Pro LibertateZe noemen het zelf hun eerste echte album, maar een beetje fan weet natuurlijk beter. Scrum is zo’n band die je gewoon in levende lijve gezien moet hebben en dus is die LIVE 5-tracker altijd beter dan zo’n technisch perfect studio album, toch? Desalniettemin was ik erg benieuwd naar het resultaat dat schuilgaat achter ‘Pro Libertate’, het credo van de powerfolkband die waanzinnig populair is in regio’s waar de kwaliteit van het leven bepaald wordt door vriendschap en feest.

Pro Libertate kent 14 powerfolk tracks, waarvan er 9 onder eigen kilt vandaan komen en de rest bewerkingen zijn van traditionele stukken. En ja, natuurlijk doedelt Ivo er op zijn zak weer lekker op los. Nieuw zijn accordeon, viool en diverse koortjes. Ook nieuw tussen al het mannelijke geweld is de fragiele stem van Karlijn Kunnen in de prachtige Scrummed editie van de crisis classic ‘Fields of Athenry’.

Een live band kan niet zonder meezingers en serieus hoswerk. Die vinden we plenty, maar extra aandacht hier voor eigen werk: ‘damn I’m drunk again’, ‘scrum’, ‘one day’, het aanstekelijke ‘the girl I left behind’ en het mooie ‘Early day Pilgrims’.

Pro Libertate komt in een keurig verzorgde verpakking, voorzien van een stijlvol boekwerk met foto’s van die zes lelijke kerels de band en alle songteksten. Alsof Scrum fans kunnen lezen. Wahaahahahaha. Hoewel een foto van Conny ontbreekt vind ik het geheel zeker die twee tientjes waard. Kopen dus.

Pro Libertate - Scrum

Comments are closed.