En dan is er koffie

Reacties uitgeschakeld voor En dan is er koffie
januari 14th, 2007 Permalink

NespressoEnig idee wat je per maand uitgeeft aan koffie? Ik niet, totdat Nespresso mijn huis in sloop. Voor zo’n apparaat koop je online je koffie in vaste hoeveelheden, tegen een vaste prijs. De eerste batch bevatte koffie vor 250 overheerlijke kopjes espresso en kost Euro 74,60. Dat is inderdaad ca Euro 0,30 per Nespresso ervaring.

Ik kreeg mijn eerste levering op 27 december en zojuist vulde ik onze prachtige verzamelbox bij om te realiseren dat het einde van de voorraad in zicht is. Grof geschat heb ik nog voor ca. 80 ervaringen koffie. Even rekenen: da’s dus ca. 170 kopjes koffie in een week of drie, of te wel ruim 50 euri. Anders gezegd: gemiddeld 8 koppen per dag. Tuurlijk: feestdagen, visite, veel thuis geweest. Maar nog steeds aanzienlijk.

Kost dus wel een paar centen zo’n Nespresso. Maar goed, in een handomdraai heb je zeer goede koffie. Knoeien is er niet bij. En worstelen met pads of filters zijn ook uit den boze.

Comments are closed.