Politiek … afschaffen!

Reacties uitgeschakeld voor Politiek … afschaffen!
maart 24th, 2007 Permalink

Utreg“Het is mijn meest cynische album ooit,” aldus Henk Westbroek op de tribune tijdens de David di Tomasso memorial match FC Utreg – AS Monaco (0-1). Cynisme; mooi woord. Ook toepasselijk voor de wijze waarop de Christenunie reageerde op zijn kandidaatstelling voor Burgemeester: “Een leuke babbel is niet genoeg. Maar goed, ik ben benieuwd naar zijn visie.”

Westbroek, misschien wel Neerlands beste tekstdichter, probeert Burgemeester van de Domstad te worden, maar stuit op bureaucratische vriendjespolitiek. Hoewel de inwoners op 10 oktober mogen kiezen, bepaalt een volledig gekleurde kiescommissie wie er gekozen mag worden. Met andere woorden: of Westbroek de lijst van twee kandidaten haalt, is aan een groep raadsleden, die op voorhand (SP, VVD, Christenunie, D66) al niet positief reageerden. Grote kans dat de plucheplakkers twee collega plakkers naar voren schuiven, om de Utrechter nog een beetje het gevoel te geven dat er echt iets te kiezen valt. Right.

Comments are closed.