“Bij gelijke geschiktheid moet de werkgever kiezen voor de allochtoon en tegen de autochtoon,” aldus FNV voorzitter Jongerius. Ze vindt dat werkgevers daar maar eens mee moeten beginnen en zich daar niet voor hoeven schamen.

Die is gek! Wij zitten in Zwolle en hebben allochtonen zat aan het werk: uit Amsterdam, Wageningen (met een Friese naam nog wel), Kharkov… zelfs een iemand uit Kampen. Ja, dat geloof je niet. Waar het om gaat is dat iemand een vak verstaat, past binnen de cultuur van de club en respect heeft voor zijn/haar medemens. Het maakt dan geen fuck uit of iemand zwart, wit, geel, paars, blauw of weet ik wat is. Zelfs iemand uit Deventer zou, mits in bezit van voldoende gevoel voor humor, welkom bij ons zijn.

Wat gaat de FNV hierna adviseren? Dat wij werkgevers om niet-jood verklaringen gaan vragen? Rot toch een eind op.