De meest consentieuze ondernemer van 2007

Reacties uitgeschakeld voor De meest consentieuze ondernemer van 2007
juni 9th, 2007 Permalink

Donderdag 7 juni werd Zoranet bekroond tot meest fatsoenlijke onderneming van midden Nederland en mocht ik daarvoor de onderscheiding in ontvangst nemen. Leuk moment, mede mogelijk gemaakt door vele stemmen van lezers van deze site. Jullie dus, waarvoor mijn dank!

Kunstenares Géke Dam reikt de onderscheiding uit
Leuk die feestelijkheden, maar laten we vooral even realistisch blijven. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is natuurlijk wel de hype van het moment. Doodgegooid word je ermee en iedere organisatie zegt het te doen. Zo heeft bijvoorbeeld de ABNAMRO een complete website opgetuigd om u te overtuigen van hun goede wil en werd daar internationaal voor onderscheiden. Maar de realiteit wil dat het bij ABNAMRO om loze woorden gaat, lege beloften. Zoals de Financial Times ook terecht aanhaalt. In de praktijk trekt ABNAMRO zich bij investeringen bar weinig aan van kinderarbeid, milieu of wapenwetgeving. Het gaat daar uitsluitend om de knikkers en de rest is blah.

In tegenstelling tot ABNAMRO nemen wij het onderwerp wel heel serieus. Zo’n onderscheiding legt nog iets meer verantwoordelijkheid op onze schouders. Da’s goed, want daardoor blijven we scherp: die prijs gaan we iedere dag waarmaken.

Comments are closed.