Het begon allemaal met die ene SunVoor Theatre of the Mind begon het in 2003 (aankoopdatum 29 december) met Tom1, een Sun LX-50 met een enkelvoudige P-III processor. Aanbevolen door een unix guru met baard en sandalen die in zijn eentje (met FreeBSD) 95% van de automatisering van de logistiek van de bloemenveiling in Aalsmeer controleert. Later kwamen er wat dual processor broertjes bij en ging Tom1 minder doen. Maar de hoogtijdagen van 2004 en 2005 maakte hij aan het front mee, deels als productiemachine, deels als backupunit. Tom1 kende geen downtijd, geen hickups en geen fratsen. Hij deed het altijd, ongeacht de load.

Na enige tijd als coldspare in de warme serverracks van Amsterdam te hebben genoten van zijn pensioen, wordt het nu weer tijd voor actie. Tom1 krijgt, voorzien van nieuwe HD’s, een experimentele rol als ‘staging server’ in de racks van Zoranet. Hoewel we hem het plezier van het rollebollen met zijn vriendjes zeker gunnen, zullen we hem natuurlijk nooit vergeten. Tom1, the little machine that could …

2 Responses to “Tom1”