iafNu een terugkrabbelende Amerikaanse bondgenoot aangeeft een militaire actie richting Iran niet te zien zitten, is het voor Israël duidelijk dat ze het Iraanse nucleaire probleem zelf moet oplossen. Een moeizame realiteit waar inmiddels vorm aan wordt gegeven. Israëlische piloten oefenen nachtelijke vluchten op Gibraltar om de 3000 kms trip naar Iran te simuleren en in de Negev is de IAF aan het oefenen met het gehele assortiment tactische nukes dat het Israëlische leger tot de beschikking heeft. Ja, dat lees je goed: Israël gaat Iran nuken, aldus de London Times.

Het gaat om tactische bommen, qua sterkte 1/15 van hetgeen op Hiroshima werd gegooid. Ze moeten diep onder de grond ontploffen om de bovengrondse straling tot een minimum te beperken. Er zijn drie doelen gedefinieerd en die worden in één aanval uitgeschakeld. Niets meer, niets minder.

Een Iraanse tegenaanval wordt niet verwacht, omdat experts er vanuit gaan dat Iraniërs angst zouden hebben voor een tweede Israëlische aanval. Ik weet niet wie hier meer boter op zijn hoofd heeft: de EG of die zogenaamde experts. Tsssss ….

Meer in de London Times en het altijd even objectieve foxnews.

One Response to “1 missie, 1 aanval, 1 resultaat …”