Bontekoe

november 20th, 2007 Permalink

Scheepsjongens van Bontekoe

Een verfilming van een boek dat je als schooljongen stuk hebt gelezen. Dat blijft altijd een risico. Daarom trok ik met een moeilijk gevoel naar Tushinski Amsterdam voor de Premiere van De Scheepsjongens van Bontekoe.

Dat bleek angst om niet, want de verfilming blijft redelijk bij het boek. Er zitten geen rare draaien of exotische nieuwigheden in, tenzij je een leeuw op de achtergrond (leeuwen in Nederlands Indië?) daaronder schaart. Het is gewoon weer een goeie film van Steven de Jong. Ja, die maakte inderdaad eerder De Kameleon.

De hoofdrollen zijn voor de onbekende Pim Wessels (zeer sterke multi-crea), Martijn Hendrickx en Billy Zomerdijk. Bijrollen: Thomas Acda als de grote vriend van de scheepsjongens, reistv man Chris Zegers als de scheepsarts en Peter Tuinman als een grootse Schipper Bontekoe.

De Scheepsjongens van Bontekoe draait vanaf 22 november overal in Nederland in de bios. Zien die film. Check ook de soundtrack, met oa. Henk Westbroek, Pim Wessels en Re-Play.

De plaatjes:

Tushinski

Journalisten rijendik voor Tushinki’s rode loper.

Tushinski ingang

Meer rode loper.

Hoofdrolspelers

De hoofdrolspelers met een vocale toegift. Rechts master Steven de Jong.
Zegers

De man met het betere Zwitserlevengevoel, ook bekend als Chirurgijn Langejas, met een roedel componisten en tekstdichters.

Alle foto’s, muv de boot, (c) de man met de bril: G. Leurink.

2 Responses to “Bontekoe”