Netscape end-of-life

Reacties uitgeschakeld voor Netscape end-of-life
februari 22nd, 2008 Permalink

Netscape end-of-lifeDe eerste dominante browser van het interweb is niet meer, nu eigenaar AOL heeft aangekondigd support en updates per 1 maart te stoppen. Concreet betekent het dat je de installer nog wel kunt downloaden, maar je verder niet meer bij AOL hoeft te melden met vragen en bugreports.

Veel gebruikers worden er niet mee getroffen, maar voor internetveteranen is het wellicht een emotioneel afscheid van het stukje software waarmee ze hun eerste echte stapjes op dat wereldwijde web zetten. ‘tuurlijk hadden we Mosaic, maar wees eerlijk: het begon echt leuk te worden met Netscape Navigator 2.01. Qua stabiliteit piekte Netscape met 3 Gold, toen nog heer en meester op internet. Vanaf versie 4.08 ging het bergaf toen de Communicator Suit nieuwe betekenis gaf aan woorden als ‘lomp’ en ‘log’.

Maar er is altijd baas boven baas. Toppunt van ‘lomp’, ‘traag’ en ‘brak’ was Netscape versie 6. Platform onafhankelijk, want volledig gemaakt in Java. Een drama. Daarnaast brak de browsert ook nog met de traditionele kleurstelling en vormgeving. Daarmee was Netscape zelfs voor de grootste die-hards (zoals ik) einde oefening en gingen met zijn allen in gallop naar het Noorse Opera, want IE was natuurlijk geen optie

Comments are closed.