Werk aan de grachtVooraf waren er aanwijzigingen (en naar het schijnt zelfs een film met ooggetuigenverslagen), dat er aan het eind van de oorlog complete vrachtautoladingen munitie in mijn achtertuin zouden zijn gekiept. De gemeente nam het allemaal niet serieus, maar liet voor spek en bonen even een onderzoekje doen, zodat de verantwoordelijk wethouder een ‘verlaat de gevangenis zonder te betalen’ kaartje zou hebben, voor het geval de baggermolen op zo’n stukje knalwerk zou stuiten.

Nu de woonbootbewoners en de grachtengordel een keer of wat door het oog van de naald zijn gekropen, vindt de gemeente het welletjes: de werkzaamheden aan de achtergracht zijn stilgelegd en materiaal is verplaatst naar onze voortuin. Verder zijn ze op zoek naar de dader, of ooggetuigen van de vuilstort die dus formeel nooit heeft plaatsgevonden. Of die half invalide Duitse Feldwebel zich even wil melden bij loketje 59?

4 Responses to “Wil de echte munitiedumper naar voren komen?”