Einde aan Nazi initiatief in zicht

Reacties uitgeschakeld voor Einde aan Nazi initiatief in zicht
april 8th, 2008 Permalink

Circa 500 linksom draaiende sandalen relschoppers bestormden in Parijs de fakkeltocht, omdat ze het niet eens zijn met het optreden van China in Tibet. Het IOC reageerde door aan te geven dat de toekomst van de fakkelestafette als ‘evenement’ ter discussie staat. Met het afschaffen zou een einde komen aan een Nazi uitvinding die in 1936 veel pro-Nazi sentimenten veroorzaakte en indirect een grote bijdrage leverde aan het samengaan van Duitschland en Oostenrijk, de eerste grote stap op weg naar het grote Reich. Uitvinder Carl Diem eindigde de oorlog als een militair commandant belast met de verdediging van het Olympisch Stadion in Berlijn en kon zich niet neerleggen bij de Duitsche overgave. Sport verbroedert. Echt.

Comments are closed.