Coalitievorming

juni 11th, 2010 Permalink

Vandaag zal de Koningin de diverse fractievoorzitters even haarfijn uitleggen dat de PVV uit de regering gehouden moet worden en dat haar voorkeur uitgaat naar iets met de PvdA. Zo’n coalitie (aangevuld met CDA) gaat er vervolgens komen, want zo werkt dat in een democratie waar gekozen Tweede Kamerleden ondergeschikt zijn aan een achterhaald instituut met macht door erfelijkheid. Vanaf half 10 schuiven de fractievoorzitters bij Trix aan de koffie. Rutte is de eerste, dus die mag zich direct hard maken voor een oerbeginsel van de VVD: gelijkheid. Ben zeer benieuwd of er daarna serieus met de PVV gesproken gaat worden (ook over gelijkheid, woehaaa), of dat de PVV net als de SP vier jaar geleden na een korte verkenning als een vaatdoek opzij geschoven wordt. Wordt zeker vervolgd.

3 Responses to “Coalitievorming”