Duidelijke taal van Tjeenk Willink. In opdracht van Trix gaat hij overleggen met partijen die haar visie delen. De koningin is voor een groot Europa, een multiculturele samenleving en vindt ontwikkelingssamenwerking belangrijk. Andersdenkenden wordt geen zendtijd gegund, ongeacht het aantal stemmers. Daarmee is niet alleen de deur voor Wilders dicht, maar het maakt ook pijnlijk duidelijk waar het probleem van onze democratie zit: partijen die het stukje erfelijke opvolging uit ons huidige democratisch model willen halen, worden door de monarchie buiten gesloten. Het overkwam eerder de SP met 25 zetels, nu de PVV. Dat lijkt inderdaad op die Franse vorst die buiten de stad wilde wonen, omdat hij niet meer tegen de woede van het volk kon. Het duurde even, maar uiteindelijk trok het Volk hem uit zijn ivoren toren, om hem vervolgens publiekelijk een kopje kleiner te maken. Wie niet horen wil …. Leve de Republiek.

One Response to “Democratie is zo overrated”