Je kent ze wel, types die ergens vanuit gaan, dat als waarheid bestempelen en jou vervolgens probleemeigenaar willen maken. Grrrr. Het overkwam me ooit bij een winkelier die een telefoonnummer bij KPN opgezegde en dat nummer vier weken later ter verhuizing bij ons aanmeldde. Dat ging dus niet en weg was zijn telefoonnummer. En daarmee waren zijn advertenties en folders waardeloos. Niet handig van hem en het was natuurlijk mijn probleem, want hij was er vanuit gegaan dat het zou werken …

Hoe ik het ook probeerde uit te leggen, de goede man had weinig begrip voor de situatie. En het wilde er al helemaal niet bij hem in dat wij hier weinig aan konden doen en dat het zeker niet de schuld van KPN was. Hoe onlogisch dat laatste inderdaad ook klinkt. Nee, de problematiek kwam voort uit zijn handelen. Nou, de wereld was te klein en volgens de taartenverkoper konden we allemaal de ‘vul een ziekte naar wens in’ krijgen.

Na enig wikken en wegen, heb ik vervolgens een taart bij hem gekocht. Nadat ik deze in doos overhandigd kreeg, zette ik hem op zijn kant op een stoel. Toen dat niet goed ging (goh) en de taart uit de doos op de grond viel, heb ik een nieuwe taart gevraagd. Gratis natuurlijk, want ik ging er vanuit dat ik een taart gewoon op zijn kant kan zetten, net als een DSL modem. Even was de winkelier stil, maar toen daalde het in. Er kon zowaar een lachje bij hem af. Ik was 14 euro armer, maar het punt was wel gemaakt.

One Response to “Ik ging er vanuit dat …”