Vlaaien shoot-out!

juli 8th, 2010 Permalink

Sinds de overname van Supervlaai door Bakker Bart, duiken er bij de bakkers steeds vaker koelvitrines op met daarin een beperkt assortiment vlaaien. Als grootleverancier van pin-verbindingen in de versmarkt, bedienen we talloze winkels die zich bezighouden met brood, banket, chocolade en dus ook vlaaien. Tijd voor een test: hoe verhoudt de vlaai van Bakker Bart zich met die van Multi-Vlaai?

We kochten er vier om te proeven. Bij beide een aardbeienvlaai, bij Multi-Vlaai nog een speciale zomervlaai en bij Bakker Bart een appel/notenvlaai. Proevend publiek bestond uit kritische Zora’s, dames en heren.

Op voorhand excuses voor de matige kwaliteit foto’s. Een iPhone doet niet beter.

In doos

De dozen van Bart zijn iets hoger dan die van Multi-Vlaai, het karton is iets dikker en ze maken een stijlvollere indruk. De vlaaien van Bart zijn heel iets hoger en zwaarder, maar ook iets (ca. 12%) duurder.

foto5

Uitgepakt en wel. Op de voorgrond de voorgesneden vlaaien van Multi-Vlaai, daarachter beide zelf te snijden vlaaien van Bakker Bart. De appel/notenvlaai is echt zwaar en ruim voorzien van noten. Door de bank genomen was iedereen het erover eens dat de producten van Multi-Vlaai er net iets mooier uitzien, maar dat je bij de appel/notenvlaai van Bakker Bart het meeste waar voor je geld krijgt.

foto3

Aardbeienvlaai van Multi-Vlaai op bladerdeeg afgewerkt met een suikerrand. Die aardbeien zijn echt vers en de bodem is geweldig krokant.

foto2

De aardbeienvlaai van Bakker Bart ligt op een bodem van zandtaart en is iets kleffer dan het Multi-Vlaai product.

foto

De Appelnotenvlaai (Bakker Bart) kreeg de hoogste cijfers, terwijl de aardbeienvlaai (Multi-Vlaai) als enige in zijn geheel op ging. Ook de zomervlaai van Multi-Vlaai scoorde goed. In geen geval was het eten van deze vlaaien een straf, hoewel een Limburger dat ongetwijfeld anders ziet.

6 Responses to “Vlaaien shoot-out!”