iPhone & HDR photography

Reacties uitgeschakeld voor iPhone & HDR photography
september 15th, 2010 Permalink

Na de update naar iOS4.1 ondersteunt de iPhone 4 HDR fotografie. Da’s een proces waarbij je het beste uit 3 foto’s combineert tot de perfecte foto. Onderbelichte delen van de plaat horen dan tot het verleden, tenzij de fotograaf het zo bedoelt heeft. Of zo. De iPhone doet het automatisch voor je, op een vrij eenvoudige manier. Da’s handig en de kwaliteit … ach, die is niet onaardig. Je hebt natuurlijk geen vrijheid om de boel handmatig in te stellen en zo de nuance te zoeken, maar hey, dit is Apple, wat had jij verwacht? Even wat voorbeelden.

Normale foto 1

HDR versie 1

De hemel is een stuk blauwer en ook de graafmachine heeft iets meer detail. Je ziet dat iPhone HDR niet heel sterk is. Handmatig tunen zou een prettige optie geweest zijn … maar ja. Het licht komt van links achter, dus we staan half tegen de zon in.

Normale foto 2

HDR versie foto 2

Hier veel meer licht in de bomen rechts en op de graafmachine. Wederom met licht half tegen, dus geen eenvoudige actie voor zo’n ‘eenvoudige camera’.

Normale foto 3

HDR versie 3

Fietsers tegen de zon in. Hier kun je duidelijk zien dat de iPhone het beste van drie in serie geschoten foto’s combineert om te komen tot een helderder belichte foto. Als je goed kijkt zie je drie achterwielen bij de linkerfietser.

Comments are closed.