The Social Network

oktober 28th, 2010 Permalink

Geweldige film, die wellicht een beetje teveel op het juridische geneuzel hangt, maar perfect de essentie van ondernemen pakt: altijd en overal met je toko bezig zijn en daar alles voor opzij (moeten) zetten. Inclusief je eigen ego. Hoe lastig dat soms ook is wordt perfect getoond op het moment waarop beide oprichters de keuze moeten maken tussen hun bedrijf, een stage of de studie. Zuck kiest automatisch voor het bedrijf, zijn kompaan na enig denkwerk voor zijn studie. Essentieel verschil. Herkenbaar is ook de spanning die ontstaat op het moment dat de kompaan zich na een aantal maanden weer aan het front meldt en denkt gelijkwaardig in te kunnen stappen. De discussie die dan ontstaat, de spanning die daaruit voortkomt en de manier waarop het zich ontwikkelt. Wow. Werkelijk perfect in beeld gebracht. Ik beleefde diverse fases van m’n verschillende startups opnieuw en kreeg onbewust bevestigd waarom ik doe wat ik doe.

2 Responses to “The Social Network”