Een nieuwe MacBookAir

oktober 29th, 2010 Permalink

Maar niet voor mij. Toegegeven: mijn Air is niet de standaard Air zoals deze in ’08 werd verkocht, maar daar gaat het even niet om. Het nieuwe topmodel heeft dezelfde processor als mijn MacBookAir uit januari 2008, maar mist het verlichte keyboard. Okay, de nieuwe grafische chips zijn sneller, net als de frontsidebus, maar geheugen en storage zijn even snel. Opgeteld, nog altijd niet snel genoeg voor Aperture en dus blijft de nieuwe Air een prachtige mobiele machine met net genoeg power voor tekstverwerking, internet, e-mail, spreadsheets, keynote/powerpoint en talloze cloudapplicaties. Het is soms een beetje vechten met Adobe AIR applicaties en bij 720P films wordt ie een beetje warm. Maar ja, het weegt geen moer en is ultra dun. De  batterij zal een uurtje langer meegaan (6 ipv. 5 uur?), maar de nieuwe vormgeving is ook niet echt heel onderscheidend. Nee, voor mij is het beter en goedkoper om nog een jaartje of twee met mijn huidige machine door te akkeren.

22 Responses to “Een nieuwe MacBookAir”