Sterke groei Detron eerste halfjaar 2012

Reacties uitgeschakeld voor Sterke groei Detron eerste halfjaar 2012
juli 28th, 2012 Permalink

Detron ICT & Telecom Groep (Detron), totaalleverancier van ICT- en telecommunicatiediensten voor de zakelijke markt, kijkt terug op een succesvol eerste halfjaar. De omzet is gestegen van EUR 52 miljoen naar EUR 60 miljoen, een groei van ruim 15%. De bedrijfswinst (ebitda) steeg nog sterker, te weten: 30%, en kwam uit op EUR 4,3 miljoen (2011: EUR 3,3 miljoen).

De helft van de omzetgroei is toe te rekenen aan de acquisities die Detron in 2011 heeft gedaan. De andere helft (7,5%) bedroeg autonome groei. De winstgevendheid van de omzet is gestegen met 12% en vloeit voort uit het verbeterprogramma dat eind 2011 is gestart.

Verbeterprogramma: herpositionering, een duidelijkere organisatie

Eind 2011 heeft Detron haar organisatie onderverdeeld in relatief kleine business units. Deze business units staan dicht bij de klanten en kunnen snel inspelen op de vraag en behoefte uit de markt. Daarnaast is Detron in de eerste maanden van 2012 van start gegaan met de naamswijziging van haar dochterbedrijven Kender Thijssen en Finntax naar Detron ICT Solutions en Detron Telecom Solutions. Detron positioneert zich hiermee veel duidelijker als totaalleverancier van ICT- en telecomoplossingen voor de zakelijke markt.

CEO George Banken hierover: “Een oude wens is in vervulling gegaan. We hebben een modus gevonden om het gevoel en de klantgerichtheid van een familiebedrijf in te bedden in de professionele structuur van een grote organisatie. Onze klant krijgt daardoor een veel directere relatie en grotere gedrevenheid van onze mensen. Win-win voor beide partijen.”

Detron opereert nu onder de merknaam Detron voor alle ICT-activiteiten en heeft het merk Esprit Telecom voor de telecommunicatieactiviteiten.

Nieuwe klanten

In het eerste halfjaar heeft Detron er weer een groot aantal nieuwe klanten bij gekregen waaronder RTL Nederland, Tennet en de retailorganisaties Etam, Spar en Mitros. Op de publieke markt heeft Detron de aanbesteding van de overheidstelecommunicatie (OT2010) van het cluster VoIP-centrales binnengehaald.

Herfinanciering & acquisitie

In mei is Detron met haar huisbankier Rabobank een herfinanciering van de bestaande leningen overeengekomen waardoor de uitgaven voor aflossing en rente sterk zijn gedaald. Detron is hierdoor beter in staat verder te werken aan de groei en verbetering van de kwaliteit van haar dienstverlening.

Begin juli heeft Detron aangekondigd dat zij het IT-bedrijf Issue te Rotterdam overneemt. Dit bedrijf met circa 65 medewerkers zal naar verwachting EUR 35 miljoen aan omzet op jaarbasis gaan toevoegen.

Vooruitblik tweede halfjaar 2012

Voor heel 2012 verwacht Detron een omzetniveau van EUR 135 – 140 miljoen te realiseren. De bedrijfswinst zal in dezelfde mate stijgen als in het eerste half jaar. Daarnaast werkt Detron verder aan operationele verbeteringen, zoals het verhogen van de klanttevredenheid bij de helpdeskondersteuning. Ook zal veel aandacht besteed worden aan de uitrol van de ‘Cloud Werkplek’ voor de zakelijke markt. Met de Cloud Werkplek kunnen medewerkers vanaf elk apparaat bij hun data en applicaties en hoeven bedrijven niet meer te investeren in apparatuur of software.

Over Detron ICT & Telecom Groep

Detron ICT & Telecom Groep bestaat uit Detron ICT Solutions, Detron Telecom Solutions en Esprit Telecom. Met een omzet van ruim EUR 103 miljoen (2011) en zo’n 650 medewerkers is Detron één van de grootste niet-beursgenoteerde ICT ondernemingen van Nederland. In haar 4-jarige bestaan is Detron marktleider geworden voor het MKB en de (mid-size) non-profit markt. Detron beheert de gehele ICT- en telefonieomgeving voor haar klanten.

Comments are closed.