Wij van WC Eend adviseren WC Eend

Reacties uitgeschakeld voor Wij van WC Eend adviseren WC Eend
januari 8th, 2013 Permalink

“Als ik een column schrijf, ben ik columnist en als ik voor een krant werk ben ik adviseur. De adviseur is te huur, de columnist niet.”, aldus Jan Kuitenbrouwer op z’n website in reactie op een aantijging dat hij schijnheilig is en met twee maten meet.

De mate van het gelijk van Kuitenbrouwer wordt duidelijk als we terugdenken aan de schandalen in de accountancy waar grootschalige interne fraude bij talloze beursgenoteerde organisaties (Enron, MCI Worldcom, Philips) jarenlang doorgang kon vinden, omdat accountants met dubbele petten zorgden voor een keurige framing in externe rapporten. Denk ook even aan de woekerpolis, waar uw pensioenbemiddelaar enerzijds optrad als onafhankelijk uurtje-factuurje adviseur en anderzijds als verkoper van een schimmig product. Tot op de dag van vandaag worstelt de consument met de uitwassen van die beide petten.

Als Kuitenbrouwer met z’n reactie iets duidelijk maakt, dan is dat het gelijk van Coen Verbraak. En passant toont hij aan waarom NRC Handelsblad een gratis krant zou moeten zijn. We betalen (in directe zin) immers ook niet voor de WC Eend commercials op TV.

Onderstaand voor de volledigheid de ingezonden brief en de reactie daarop. In de reactie is met name z’n standpunt over de SP interessant. Hij had z’n betrokkenheid expliciet kunnen melden, vindt hij. Nee, dat had hij MOETEN doen. Daarnaast schrijft hij dat de SP als opdrachtgever terug te vinden is op de website van z’n adviesbureautje, maar daar zijn de socialisten onvindbaar. Het zal een leugentje zijn om bestwil. Maar ja, juist die komen ons de strot uit. Dat de NRC het laat gebeuren is de reden van het failliet van de krant.

De ingezonden brief van Coen Verbraak:

Coen Verbraak in NRC over Kuitenbrouwer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De trieste reactie van Kuitenbrouwer:

Schijnheilige_kuitenbrouwer

Comments are closed.