Verwarring al om: komt Apple nu wel of niet met een goedkope iPhone? Hint: nee, die goedkope telefoon is er al. Bron van de verwarring is de Google Translate versie van een interview dat de marketing baas van Apple in China gaf. Apple heeft de tekst inmiddels laten aanpassen, waardoor het er een stuk herkenbaarder uitziet en tegelijk minder zegt. Meer hierover hier. Misschien dat de serieuze media volgende keer weer gewoon een tolk wil vragen de shit te vertalen, zodat er wat minder BS gebracht wordt.

Ik snap dat de wereld zit te wachten op een goedkope iPhone. Zo’n revolutionair dingetje waarmee de opkomende markten in één keer de stap naar 2013 maken en waterpompen leren repareren. Even de realiteit: in Apple’s visie is de iPhone 4 een goedkope versie van hun mobiele telefoon. Voor een instapvisie kijk je naar de iPod shuffle: het lijkt op een iPod, maar mist de vrijheid om applicaties toe te voegen. Opkomende markten kunnen daar wellicht prima mee uit de voeten, zeker wanneer die een dag of 10 op één accu meegaat. Maar dan nog maakt ie geen waterpompen.