The Alchemy of Air

Reacties uitgeschakeld voor The Alchemy of Air
maart 18th, 2013 Permalink

Alchemyofair

Het Haber-Bosch proces leidde tot de productie van grote hoeveelheden kunstmest … en explosieven. Een prachtig beschrijving van de geschiedenis van natuurlijke mest, de rol ervan in de wereld en de poging van wetenschappers om de naderende hongersnood te voorkomen. Je gaat van China via Peru naar Chili en dan naar Duitsland. Hager geeft een prachtig inzicht in strijd van BASF om intellectueel leiderschap en haar niet aflatende zoektocht naar ‘the next big thing’. Daaruit ontstaat IG Farben met haar synthetische benzine, kunstmatig rubber en Zyklon B. The Alchemy of Air is het adembenemend verhaal van Haber en Bosch, twee Duitse wetenschappers en hun rotsvaste geloof in de maakbaarheid van de wereld. Ongelofelijk goed.

  • Titel: The Alchemy of Air
  • Door: Thomas Hager
  • Verdict: Aanrader.

Comments are closed.