Koffie doen?

Reacties uitgeschakeld voor Koffie doen?
oktober 3rd, 2013 Permalink

Coffee_Low_res

Je zoekt hulp en klopt bij mij aan. Prima! Maar realiseer je dat je niet de enige bent die aandacht van me wil. Mijn mailbox staat vol met verzoeken om een keer een kop koffie te drinken. Of iets wat erop lijkt. Een paar uitgangspunten om die bak koffie voor beide leuk en efficiënt te houden.

1. Tijd is beperkt.

Hoe leuk ik jou of je idee ook vind, tijd is beperkt. Vraag me om een half uur tot een uur. Meer tijd ga ik waarschijnlijk niet voor je (kunnen) maken.

2. Waar heb je me voor nodig?

Je wil met me praten. Waarom, waarover? Wees duidelijk in die eerste mail. Ik ben niet helderziend. Hou het niet generiek als ‘over mijn bedrijf’, of over ‘project x’, maar maak het specifiek. “Roy, ik wil je mening weten over een cultuurprobleem op mijn inkoopafdeling.”

3. Doe je huiswerk!

Kennismaken is leuk, maar je hebt 30-45 minuten. Zonde om die te verspillen aan algemeenheden. Scroll daarvoor even door mijn LinkedIn profiel of duik in Google.

4. Jij betaalt de koffie.

Jij vraagt om tijd, dus jij betaalt de koffie. Of thee of wat we ook drinken. Als ik om wat voor reden zelf wil betalen, dan meld ik dat ter plekke.

5. Wees op tijd.

Het excuus boeit me niet. Je bent er of ik ben weg.

Comments are closed.