Trippel trappel dierensinterklaas

Reacties uitgeschakeld voor Trippel trappel dierensinterklaas
september 28th, 2014 Permalink

trippeltrappel

Trippel Trappel Dierensinterklaas is een lange animatiefilm, een genre dat zelden in Nederland wordt gemaakt. Ik zag de premiere op het Nederlands Filmfestival in Utrecht. Door het festival werd de film aangekondigd als een productie die kan wedijveren met hetgeen Pixar maakt. Trippel Trappel Dierenstinterklaas is een puik gemaakte en fraai geanimeerde  familiefilm die muzikaal goed in elkaar zit, maar qua verhaal en karakters vlakker is dan de flevopolder. Een vergelijking met Pixar is alleen op basis daarvan al ongepast. Trippel Trappel Dierensinterklaas moet zelfs  z’n meerdere erkennen in Zwelgje, de Rob Houwer productie uit 1983Als je begrijpt wat ik bedoel.

Trippel Trappel lijkt een productie van mensen die persé een animatiefilm wilden maken en daar een half verhaal voor hadden. Aan initiële schetsen hebben ze wat karakters overgehouden die er aardig uitzien en daar is vervolgens een alternatief scenario bij geknutseld. Toen dat tekort bleek voor een lange film is de hoofdpuzzel gekopieerd en in een ander jasje nogmaals aan de film toegevoegd. Met succes, want nu duurt de film 67 minuten. Een derde daarvan is stevig geïnspireerd op “Charlie en de Sjokoladefabriek” en de Oempa Loempa’s. De muziek is bij vlagen geweldig, maar bij de film is niet iemand bij betrokken geweest die “het bedenken en vertellen van verhalen” als professie heeft. Het kinderrijke publiek lachte één keer hardop (om K’nijn en z’n wortel). Sofia (4) laat weten hem niet nogmaals te willen zien.

Kijken? Ja. Alleen al voor de muziek, de tekeningen en de animaties. En de knechten, want waar de stoomboot een metamorfose heeft ondergaan, is Zwarte Piet gewoon … juist: Zwart.

Comments are closed.