L1002963

Na tien jaar in telecom bij Zoranet, vind ik het voor nu welletjes. We hebben mooie netwerken gebouwd en prachtige klanten aangesloten, maar nu is het vooral tijd voor andere zaken. Waar Zoranet in oktober 2004 slechts een handvol DSL verbindingen leverde aan een paar klanten, is de organisatie amper 10 jaar later trending op twitter als het netwerk raar zou doen. Zoranet is een toonaangevend provider voor retail  en transporteert een groot deel van het betaalverkeer in Nederland. Sinds mei 2013 is het onderdeel van het beursgenoteerde Ziggo. Zoranet staat aan het begin van een nieuw tijdperk en is daar klaar voor. Er ligt een fraai nieuw netwerk met nog meer knipperende ledjes, een prachtige WiFi cloud. In de visie staat de klant nog altijd echt centraal. Zoranet wacht een mooie toekomst, maar zonder mij als directeur, want ik verleg mijn prioriteiten naar mijn gezin.

M’n Zora’s en klanten zal ik nooit vergeten en de dynamiek van de dagelijkse business ga ik zeker missen. Wat blijft zijn mooie herinneringen aan de pincertificering (Zoranet was de eerste provider die volledig PIN-over-IP gecertificeerd werd), diverse onderscheidingen die we kregen, de chaos in de alarmwereld (anarchisme & alarm over IP), de talloze RFP’s en de vele, vele discussies met beun-de-haas partijen die leven van portforwards en andere ondeugdelijke oplossingen. Ik vond het een toptijd, maar vanaf vandaag beperk ik mijn inzet bij Zoranet tot de rol van adviseur in de breedste zin van het woord.

De reden daarvan is blond en vier jaar oud. Ik wil haar hetzelfde geven als ik had toen ik jong was: een gezinsleven. Dankzij onze groentewinkel waren mijn ouders altijd thuis. Een heerlijke tijd. Mijn vader was mijn beste vriend en mam mijn steun en toeverlaat. Dat verdient Sofia ook en dat is net even iets belangrijker dan wat dan ook.

Voor het eerst in meer dan tien jaar heb ik een nacht geslapen met mijn mobiele telefoon uitgeschakeld. Een rustiek gevoel. Een beetje als de jaren ’70:

Koos

En dus staat vandaag vooral in het teken van de cultuuromslag … even plannen:

Cultuuromslag

Titel van het dit blogitem (c) Matthijs van B.