Een strijder

Reacties uitgeschakeld voor Een strijder
januari 24th, 2015 Permalink

IMG_5400Vandaag is hij alweer 50 jaar dood: Winston S. Churchill. Meer strijder dan staatsman. De persoon aan wie wij te danken hebben dat Duits een keuzevak is. En als er eerder naar hem was geluisterd, dan had die-man-met-die-snor het wellicht niet zover geschopt. Churchill was niet altijd even genuanceerd, maar ultra-loyaal en een bourgondiër in hart en nieren. Hij werkte hard, sliep weinig en deed niet aan sport. Churchill begon als (oorlog)journalist, werd parlementslid en bekleedde vervolgens een hele partij functies in dienst van de Engelse overheid. Begin jaren ’40 was hij de hoop van de vrije wereld en hield hij Engeland op de been met prachtige en inspirerende toespraken. Hij schreef prachtige boeken en was net als die geboren Oostenrijker in Duitsche dienst gek op schilderen. Als we anno 2015 iets missen, dan is het een Churchill.

Comments are closed.