Hoeren en snoeren

Reacties uitgeschakeld voor Hoeren en snoeren
februari 8th, 2015 Permalink

(null)In sjieke boardrooms en conferencecalls wordt vandaag besloten over het lot van V&D. Bonusafspraken en carrieremogelijkheden van de aanwezige glimmende pakken bepalen hoeveel van de 11.000 medewerkers morgen nog een baan heeft. D-Day dus voor het personeel, VE-Day voor de parasieten van Sun Capital.

Verhuurders en banken zitten er al zo diep in, dat een kleine extra investering vast nog opweegt tegen de kosten van een faillissement. De bijdrage van het personeel wordt via chantage afgedwongen. Sun Capital speelt dit speeltje vaker dan de andere kant van de tafel en weet dus hoever het kan gaan.

In de communicatie gaat het om 11.000 banen en de maatschappelijke impact, maar aan tafel regeert het persoonlijk belang. V&D als gereedschap in de jacht naar dat derde vakantiehuis of die zoveelste minnares.

Meer V&D:

– Als koopvee je winkel zat is.

– Faillissement V&D prima voor de binnenstad.

– Oh Vroom, ik ga je missen.

Comments are closed.