Of gaan we echt opvoeden?

februari 17th, 2015 Permalink

Sof_haring

Sofia, 3 jaar oud, controleert of die haring goed is schoon gemaakt. 

“Ouders zijn er om ‘NEEN’ te zeggen.” Aldus Nanninga op Jalta. Eén en ander in relatie tot het mogelijk verbod op tot kinderen gerichte reclames. Zo’n verbod is onzin, net zoals de door haar geschetste oplossing. Ouders moeten niet verbieden, maar uitleggen waarom iets niet kan, niet wenselijk is of waarom zo’n muppet dat niet zou moeten willen. Dat doe je niet alleen als je in die winkel staat, maar juist gewoon thuis. Kinderen zijn jonge mensen die je al vroeg de wereld kunt laten proeven en ze helpen smaken te ontdekken. Nog een tip: kinderen hebben die tanden niet voor Jan Lul gekregen, dus ga niet alles malen of fijnprakken. Laat ze gewoon bijten. Weten ze ook gelijk hoe een banaan of haring eruit ziet. Pro-tip: blijf van die troep van Olvarit en Nutricia af. Heb je het weleens geproefd? Nee he, alleen die lucht al. Vertel eens, waarom zou je kind dat wel lekker vinden?

Tot slot nog even naar Nanniga: “En het malle moderne idee afschaffen dat je de vriend(in) van je kroost bent die ze vooral aardig moeten vinden, in plaats van de opvoeder die ze min of meer heelhuids als volwaardig lid der maatschappij aflevert op hun 18e.” Het is inderdaad beter om ze goed te indoctrineren en uit de samenleving houden tot ze 18 zijn. Goed concept Annabel. Kweek je probleem-Marokkanen mee. Dat zou je toch moeten snappen.

Meer voeding:

– Fastfood babies.

– Wir haben es nicht gewusst.

– WTF! Meer suiker in Innocent vruchtensap dan in 3 donuts?