Wie betaalt bepaalt

Reacties uitgeschakeld voor Wie betaalt bepaalt
februari 27th, 2015 Permalink

Music

Fascinerend wel dat gedoe bij de VVD. De situatie rond Verheijen was een paar weken geleden al tamelijk duidelijk, zeker gezien de voorgeschiedenis met Van Rey. Toch koos de VVD ervoor om de rel rond Verheijen te bagatelliseren. Het apparaat, inclusief Rutte, noemde het ‘een opgeblazen zaak’. Ze probeerden Verheijen uit de wind te houden en toen dat echt niet lukte ging hij op non-actief en kwam dat integriteitsonderzoek er.

Ook daarna bleef de VVD op de achtergrond. Zolang het onderzoek liep deed niemand uitlatingen. Logische riedel, maar niet voor een partij die iedereen de maat neemt en op voorhand al schermt met consequenties. Een negatieve uitkomst van zo’n onderzoek kan namelijk maar één consequentie hebben voor de persoon in kwestie. Maar toch draaide de bobo’s daar omzichtig omheen.

Rutte en fractievoorzitter Zijlstra zijn geen achterlijke jongens. Anders hou je het in zo’n politieke slangenkuil niet vol. Vergeet vooral even niet dat het de Rutte was die met zijn achterkamertjes gelobby Wilders uit de partij wipte. Niet op argumenten, maar op relaties in de partij. De eeuwige links-rechts strijd binnen de VVD zeg maar. Zelfs Limburg sloot zich na wat gedoe bij hem aan. Als geen ander weten Rutte en Zijlstra dus welke toon ze moeten blazen om de macht in de partij terwille te zijn.

Wie bepaalde uiteindelijk dat Verheijen beschermd moest worden? En waarom?

Comments are closed.