Boter voor Rusland

Reacties uitgeschakeld voor Boter voor Rusland
maart 6th, 2015 Permalink

botergeld

Ruim een miljoen gulden betaalde de overheid aan een drugscrimineel. Misschien wel 4 miljoen, of zelfs nog meer. Minister Opstelten weet het niet precies, Staatssecretaris Teeven heeft boter op zijn hoofd en het bankafschrift is zoek. De transactie is niet gemeld bij de belastingdienst, dus de drugsbaron ontving het vermogen netto. Normaal gesproken noemen we dit witwassen en is het een misdaad, maar nu heet het zwijggeld.

Zo’n overheid is een ideale werkgever voor de zakelijk en moreel failliete Bram Moszkowicz. De gevallen strafpleiter heeft een koelhuis boter op zijn hoofd en ruikt sporttassen vol poen in een vakgebied zonder Raad van Discipline. Voor het land is het ook goed, want Bram heeft ruimschoots ervaring met staatshoofdencriminelen en grote hoeveelheden contant geld. Boefje Bram, zoals zijn ex-vakgenoten hem noemen, gaat vast beter uit zijn woorden komen dan hakkelaar Opstelten. De slogan voor zijn campagne krijg hij van mij: soort zoekt soort.

Echt onsmakelijk werd het in een reclamespotje van de PvdA. Daarin legt Diederik Samson uit dat hij niet begrijpt hoe het kan dat een 10 jarige jongetje in Nederland aanhanger is van de ISIS moordmachine. Alsof Died zijn vorige leven vergeten is. Als propagandamedewerker van Greenpeace trok hij toen van basisschool naar basisschool om de jeugd op te jutten met leugens over Shell en de Brent Spar. Als geen ander weet hij hoe kneedbaar en handig kinderen zijn in de strijd voor zijn ‘goede zaak’.

De orgie van verkiezingsretoriek verdrong ander nieuws. Dat de Pro-Russische partij in Estland, ondanks toespelingen van Putin richting Baltische zee, de verkiezingen maar nipt verloor. Dat Amerika overweegt om nog eens 200 tanks naar Europa te sturen en het leger van de Oekraïne gaat trainen. Dat Duitsland, het rijkste land van Europa, moest toegeven dat haar luchtmacht sinds eind 2014 aan de grond staat vanwege achterstallig onderhoud. En dat de Ierse luchtmacht wederom niet in staat was om Russische bommenwerpers te onderscheppen omdat het slechts een paar trainingsvliegtuigen operationeel heeft. In Nederland bleek Oost-Europa weer eens te ver van ons bed.

Maar hey, die politici kunnen we nuttig maken! Per 1 april vervallen de melkquota met een overschot als gevolg. Als we die debatterende gasten nu in die melkplas zetten, dan ontstaat er door al dat gedraai vanzelf boter en dat kan een prima geheim wapen zijn om Putin uit de EU te houden. Die boterberg wordt altijd met riante subsidies in het oosten gedumpt. Dat maakt verse volvette Nederlandse roomboter in het najaar in Rusland veel goedkoper dan die zooi die hij nu van de hoofden van onze pluche-plakkers af moet schrapen.

Comments are closed.