CADOy12W4AAipaV.jpg-large

Terwijl de lange herfst plaats maakt voor de lente en we de kou overslaan nemen we via @carolckjk79 een kijkje in de Oostvaardersplassen van dit moment. Waar het hongerende volk zich kan laven aan de rustieke voedselbanken zitten de grote grazers, ondanks het uitblijven van sneeuw en ijs, in de reservaten concentratiekampen zonder eten en leggen ze bij bosjes het loodje. Je kunt je alleen maar afvragen hoe groot de hel zou zijn geweest als we een gemiddelde winter zouden hebben gehad. Laten we voor de beeldvorming toch nog even kijken naar dat filmpje van twee jaar geleden.

En vergis je niet in de situatie in Nederland. De Oostvaardersplassen halen links en rechts inmiddels de media als nationaal bloedbad, maar we hebben meer killing fields. Wat denk je van al die rottende herten in die omheinde waterwingebieden? Lekker toch al die ziektes in je drinkwater. “Wordt het Volk hard van” zou de Führer zeggen. En misschien moeten we inderdaad eerst even stevig onze neus stoten en zelf wat doden begraven voordat we serieus gaan nadenken over de consequentie van dergelijke concentratiekampen voor dieren.

Je gaat van de week stemmen. Check even de visie van de diverse partijen op deze concentratiekampen. En hint: het woord ‘dieren’ in de partijnaam wil niet zeggen dat zo’n partij tegen zo’n gruwelijke hongerdood of het uitroeien met ziektes is.

CADOx43W8AAkO51.jpg-large

CADOzLnWAAE_N1h.jpg-large