Scrum: enter Léon

Reacties uitgeschakeld voor Scrum: enter Léon
mei 25th, 2015 Permalink

Leon_2

Tien jaar na oprichting het gezicht en geluid van een powerfolk-band vervangen. Ga er maar aan staan. Léon doet het bij Scrum en op zich niet onverdienstelijk. Maar het is wel even wennen.

Skottie was voor mijn gevoel altijd net losgelaten uit de gevangenis (duh!). Een stormram waar de energie vanaf spatte. Hij wilde lol maken. Een feestje vieren. Daar gingen alle registers voor open. Soms misschien iets teveel. Léon lijkt weggelopen uit een boyband. Een hele goede zanger. Ingetogen. Meer van het subtiele. Hij gaat het tijdens de semi-akoestische theatertours vast goed doen. Voor een festival lijkt het me nog iets te vroeg. Maar ach, een beetje ervaring doet wonderen. De Skottie die er na tien jaar mee stopte, was ook een heel andere dan de Achterhoeker die ik in 2004 zag beginnen.

De band moest hard werken. Skottie was vroeger de onbetwiste voorman, de logische gastheer die het publiek meenam op reis. Léon is daar nog niet. Het gat dat viel werd (deels) ingevuld door Robin (gitarist). Dat zorgt voor onrust, want wie is nu de reisleider? Scrum is nog zoekend naar het nieuwe format, maar daarvoor was het ook een try-out.

Meer Scrum.

Comments are closed.