Cynisme troef in PEC Zwolle advertorial

Reacties uitgeschakeld voor Cynisme troef in PEC Zwolle advertorial
augustus 17th, 2015 Permalink

Schermafbeelding 2015-08-16 om 20.47.35Stentor medewerker Herman Nijman had blijkbaar geen zin om de zoveelste monoloog van PEC Zwolle veurzitter Adriaan Visser op te tekenen, maar besloot met een knipoog naar baanzekerheid voor kritische noten zijn toevlucht te nemen tot cynisme. Het venijn zit vooral in het weglaten en subtiliteiten zoals het voor de gelegenheid aanpassen van zijn functie in zijn Twitterprofiel van copywriter naar sportjournalist.

Knows stupid things about soccer

Geweldig hoe die Herman doet alsof hij boter op zijn hoofd heeft, wanneer de veurzitter uitlegt dat de begroting voor 2015/2016 met een half miljoen is verhoogd naar 10.5 miljoen. De copywriter weet natuurlijk via De Stentor van 12 maart ook dat PEC vorig seizoen (2014/2015) al met een budget van 10.5 miljoen opereerde en dat er van groei geen sprake is. Of dat resultaat van vorig jaar moet niet gehaald zijn, wat stug lijkt gezien de niet-gebudgetteerde meevaller in de vorm van een bekerfinale. In elk geval moet de bullshit van de PEC Zwolle spindoctor voor de copywriter reden zijn geweest om verder niet in gaan op de realisatie van dat eerder afgegeven budget van 15 miljoen voor 2017/2018 (na een paar jaar met slechts een paar ton groei), laat staan op de 17 miljoen die Visser ons beloofde voor 2018/2019.

Nijman excelleert wanneer het aankomt op de groei van sponsoring en de toename van de verkoop van het aantal seizoenkaarten. Details zijn overbodig, want iedereen weet dat het salesteam een reteknappe prestatie heeft geleverd met die sponsorshuffle na het wegvallen van die vorige hoofdsponsor. Ze zijn er niet alleen in geslaagd om het budget overeind te houden, maar hebben ook het shirt authentiek gelaten door de rug en mouwen niet te voorzien van ontsierende uitingen van nieuwe sponsors.

Transferrecords bij PEC Zwolle

Er is zo’n 3 miljoen euro met transfers opgehaald aldus een schatting van Nijman en om duidelijk te maken dat je voor transparantie niet bij de veurzitter moet zijn, plaatst hij een pakkend citaat: “We zitten niet te wachten op eindeloze discussies.”

Dat we niet met een journalist te maken hebben, wordt eigenlijk pas duidelijk op het moment dat het spelersinvesteringsfonds ter sprake komt. Dat gaat over die miljoen euro van 20 investeerders. Er is geen einddatum voor dit fonds, maar het einde komt wel in zicht, aldus de copywriter. Boeiend opgetekend. Investeerders hebben een deel van hun centen terug gehad en zijn nu in overleg met Visser om het maximale rendement af te spreken. De punchline blijft helaas uit: als de veurzitter als investeerder persoonlijk een direct of indirect belang heeft bij dit fonds, is hij dan wel de juiste onderhandelaar namens de club?

 

Comments are closed.