Goddelijke_griet

Gastvrouw: “Iets dat u niet lust of niet lekker vindt?”

Gast: “Ik ben allergisch voor koriander.”

Gastvrouw: “Ik geeft het de chef door: geen koriander. Anders nog iets?”

Gast: “Heeft u een wijnarrangement bij de avonturen van de chef?”

Gastvrouw: “Jazeker.”

Het was een goed begin in een ruim opgezet en niet al te druk restaurant. Daar bleef het ook bij, want de chef opende culinair met de “Goddelijke Griet”. Platvis in – u raadt het – koriander. We spraken de gastvrouw /eigenaresse erop aan. Ze schrok en zou het rechtzetten. De “Goddelijke Griet” ging nagenoeg onaangeroerd retour en werd tot onze verrassing niet vervangen.

Wat volgde was een tussengerecht. Alsof er niets gebeurd was. Weer met koriander en dus weer gedoe.

En weer geen alternatief.

Het wijnarrangement maakte gelukkig veel goed. Bovendien laten we de pret niet verstoren door een matige gastvrouw of een chef met een offday, maar volgende keer nemen we in Vaassen de patattent aan de overkant.

Maar ze kunnen daar blijkbaar beter, want vandaag zie ik dat die 3-sterrenhut 3e staat op de lijst met de 500 beste restaurants van Nederland. Of telt bediening niet?