Lachen om Rusland

Reacties uitgeschakeld voor Lachen om Rusland
oktober 27th, 2015 Permalink

kruisraketten_Rusland

Met sancties gingen we Poetin op zijn plaats zetten en hem dwingen terug te trekken uit Oost-Oekraïne en De Krim. Dat lukte vooralsnog niet, maar bang hoefden we niet te zijn want het Russische leger was verouderd en dat leger kon bovendien niet op afstand langdurig strijd leveren. En het was al helemaal geen partij voor de moderne spulleboel van de Navo, hoewel het onduidelijk is over welk modern Westers leger we het dan precies hebben.

Inmiddels snappen we dat de Krim en Oost-Oekraïne definitief ingelijfd worden door Rusland. En in Syrië laten de Russen dagelijks zien dat ze prima op afstand kunnen opereren. Ze voeren op één dag net zoveel aanvallen uit als de ‘grote Westerse coalitie’ in één maand. En daar zetten ze wapens in die ze volgens de Westerse inlichtingendiensten niet hebben. Kruisvluchtwapens bij de marine bijvoorbeeld. En die blijken ook nog wat verder te kunnen vliegen dan verwacht (zie kaart met daarop de regio die de vloot vanuit de Zwarte Zee kan bereiken). Zeker nu de halve Russische onderzeebootvloot op of nabij de de onderzeese Internetkabels ligt, beginnen de Amerikanen lichtelijk nerveus te worden.

Lachen dus, als een boer met kiespijn.

Comments are closed.