Mag ik het bonnetje?

Reacties uitgeschakeld voor Mag ik het bonnetje?
oktober 29th, 2015 Permalink

Bonnetje

“Mag ik twee rode wijn en die tapas excellent?”

Het is 15.22 uur en ik zit in een vliegtuig. Transavia brengt ons van Berlijn naar Rotterdam. Een vlucht van nog geen uur. Ik zit aan het gangpad en bij het raam zit iemand die blijkbaar dorst heeft. Midden ’50 is ie, denk ik. De stoel in het midden is leeg. Althans: er zit niemand, maar is gevuld met zijn tas, een geruit jasje en wat andere kleine dingetjes van hem. De transactie vindt over mijn hoofd plaats.

“En mag ik daar een bonnetje van?”

De stewardess geeft een plastic bekertje en de flesjes wijn: “Mijn collega brengt u zo de Tapas.”

“Excellent heh. En mag ik daar een bonnetje van?” Ondertussen bestudeert hij aandachtig het label van de wijn.

Het bestek vindt een weg richting het raam: “Da’s precies 15 euro. Cash of Card?”

“Mag ik het bonnetje? Oh, card trouwens.”

Er wordt afgerekend: “Heeft u voor mij het bonnetje?”

De stewardess geeft hem zijn card terug met daarbij het felbegeerde bonnetje. Haar collega brengt de tapas.

Hij kijkt me aan terwijl hij voor me neus de zak snacks van de dame aanpakt.

“Ambtenaar?” vraag ik.

Hij: “Ja, hoezo? … Oh … OOOHHH! Ehh … ja. Weet je … het was een lange vergadering.”

 

 

Comments are closed.