B2-2

De harde kern van het Duitse nationalistische NPD hield op 21 en 22 november haar partijdag in Weinheim (bij Mannheim). Onder de nog geen 200 bezoekers bevinden zich een aantal bekende neo-nazi’s en natuurlijk de flamboyante partijleider Frank Franz. Buiten dit tijdelijk partijbureau maakt ca. 2.000 mensen op ludieke wijze duidelijk dat Duitsland op dit moment niet op nazi’s zit te wachten (hoewel de NPD door de vluchtelingenproblematiek sterk groeiend is). Een klein muziekfestival zorgt voor een opperbeste stemming onder de demonstranten, waarvan velen de kinderen hebben meegenomen. Treffende leuzen, humoristische slogans en gezang doet de rest. Helaas weet ultra-Links zich niet te gedragen. Met stenen, stokken, vuurwerk en pepperspray gaan 400 activisten de politie te lijf. Ruim 125 van die relschoppers worden opgepakt en een aantal agenten raakte gewond, waarvan één zwaar. Die linkse acties leveren de NPD meer publiciteit op dan het eigen programma.

B4-4

De reldemonstranten zijn prima georganiseerd. Een keurig geklede verkenner loopt langs de barricades en brengt politieopstellingen in kaart. Hij tekent dranghekken en waterkanonnen in, maakt foto’s en telt het aantal agenten. De informatie belt hij direct door. De politie ziet het gebeuren, kent de dader, maar mag niet optreden. Vrijheid, weet je. Links extremistische raddraaiers houden hun gezicht bedekt, dragen hoodies/petten en trekken op commando naar specifieke locaties om daar de strijd met de overheid aan te gaan.

B5-5

Deze linkse strijders voor een heilstaat zonder nazisme zijn weinig gastvrij en vinden het geen enkel probleem om fotografen en pers te bedreigen en ze toegang tot bruggen of straten te ontzeggen. Dat ze daarmee fouter zijn dan de NPD begrijpen ze natuurlijk niet. Foto’s maken is niet gewenscht aldus deze linkse fascisten en pogingen daartoe leiden tot intimidatie, getrek en geduw (en een cursus straatDuits).

B3-3

Een koude regenbui maakt een eind aan de demonstratie. Protestmateriaal wordt klakkeloos neergegooid of weggezet. Het opruimen is aan de samenleving. Logisch, want als demonstrant ben je natuurlijk niet verantwoordelijk voor je eigen rommel en bovendien ben je lid van Greenpeace, dus het geweten is gesust.

B1-1

One Response to “Links extremisten schieten in eigen voet”