Mobile first

Reacties uitgeschakeld voor Mobile first
mei 25th, 2016 Permalink

Ongelofelijk hoe eenvoudig technologie aan het worden is. Gisteren maakte ik met Tim, kartrekker van Startupboost Zwolle, de opening mee van Startup Fest Europe in Amsterdam. Om het het Zwolse side-event te helpen promoten zette bovenstaand clipje in elkaar. Dat deed ik in de zaal in 20 minuten in iMovie op een iPhone. Uploaden deed ik tijdens de transfer van Beurs van Berlage naar de volgende borrellocatie, waardoor het clipje voor Zwolse promotie beschikbaar was voordat het publiek in Amsterdam aan de borrel begon.

Bizar hoe eenvoudig die tools geworden zijn, want ik ben niet de hele dag met video bezig en doe het ook niet mijn hele leven. Al moet ik toegeven dat ik vroeger wel het één en ander op een Amiga heb gedaan (voor de kenners: met Zorro II kaart) en later in een vliegtuig wat medereizigers gek heb gemaakt omdat ik een videoverslag van een bezoek aan een frontlinie in sync probeerde te krijgen met een bijpassend stukje muziek. Oh, en ik klooi met mijn dochter wat op Vimeo.

Neemt niet weg dat ik iMovie niet een hele fijne App vind. Iemand betere alternatieven waar je wat makkelijker met audio kunt schuiven?

Tijdens Startupboost staat overigens de uitdaging centraal die grotere (vaak familie-) bedrijven hebben om te innoveren en hoe ze dat kunnen doen met behulp van methodieken technologie die voor startups heel gebruikelijk zijn. De haven van Rotterdam komt uitleggen hoe zij ervoor zorgen dat de grootste haven van Europa ook over 15 jaar nog relevant is. Wehkamp laat zien hoe zij agile innoveren. Verder is er een startup die komt uitleggen hoe zij de regie over genezing terug brengen van zorgverzekeraar naar arts en controle daarop bij de patient brengen en welke hobbels ze daarbij tegenkomen.  Event is gratis en aanmelden is handig (ivm. drank, snacks, etc) en kan via Eventbrite.

 

Comments are closed.