Wajang Kancil

Reacties uitgeschakeld voor Wajang Kancil
juni 13th, 2016 Permalink

Wajang Kancil from MiniMaxi on Vimeo.

Wajang Kancil tijdens de Wajang week in Zwolle (12 juni tot en met 19 juni 2016). Echt super tof.

In Theater Gnaffel (Mimosastraat 1, Zwolle) deze week nog 3 Wajangvoorstellingen te bezoeken en er is een workshop waarin je leert hoe je zelf een Wajangpop kunt maken. De video is een serie clips die ik maakte tijdens de eerste workshop/voorstelling (op 12 juni) waar ik samen met mijn dochter Sofia was.

Wajang is een schimmenspel, of schaduwtheater. Oorspronkelijk uit India, maar in Zwolle gaat het om Wajang Kancil uit Java. Leeftijden van aanwezige kinderen: 5 – 13 jaar. Het was een geweldige ervaring om van dichtbij mee te maken hoe je zo’n pop maakt, hoe zo’n voorstelling gespeeld wordt en hoe de grootvader de kennis aan zijn kleinzoon overbrengt.

Woensdag 15 juni is vanaf 13.30 uur weer een workshop van ruim anderhalf uur met aansluitend een kindervoorstelling van ca. 45 minuten. Je kunt het spel van de voor- en de achterkant bekijken. Spelers zijn Ki Ledjar Soebroto, zijn kleinzoon Nanang Wicaksono en Hedi Hinzler. Prijs per persoon bij voorregistratie is Euro 8,50 voor de workshop (incl. alle materialen, begeleiding, etc), de voorstelling, thee/koffie/water & cake/spekkoek & gratis kaartje voor het poppentheater in Vorchten. Kom je onaangekondigd, dan betaal je Euro 2,50 meer.

Vrijdag en zaterdagavond zijn er vanaf 20.00 uur voorstellingen voor volwassenen. Deze duren 2 uur en zijn Euro 10,00 pp inclusief thee en spekkoek bij voorregistratie (of 12,50 bij vrije verkoop aan kassa).
Meer informatie of reserveringen via Poppenspelmuseum in Vorchten: 0578-560239 of [email protected]

Er kan daar niet gepind worden!!

Comments are closed.