61-jarige winkelmedewerker vindt nieuwe baan bij Topshelf

Reacties uitgeschakeld voor 61-jarige winkelmedewerker vindt nieuwe baan bij Topshelf
augustus 4th, 2016 Permalink

Het waren vooral de banen waar we ons zorgen om maakten toen de V&D in de binnensteden failliet ging. Voor iedere medewerker die ouder was dan 35 jaar dreigde langdurige werkeloosheid, want welke winkelketen neemt tegenwoordig nog dergelijke ervaren medewerkers aan?

Die winkelketen heet Topshelf. Dit oer-Nederlandse bedrijf huurde een aantal gebouwen waar voorheen V&D gevestigd was, ging op zoek naar medewerkers en gooide de deuren open.

Aangezien Topshelf vooral veel kennis had van (hele grote) sportwinkels, werd er ingezet op het vinden van medewerkers met warenhuis-ervaring. Op de winkelvloer in de filialen van Arnhem en Nijmegen (update mei 2017: inmiddels ook in Groningen en Alkmaar) trof ik medewerkers van 16 tot 60 jaar oud. Welke andere retailer, of bedrijf, neemt tegenwoordig nog dat soort oudere werknemers in dienst?

Oprichtster en directeur Van Kemenade was er in een interview duidelijk over: “De jeugd heeft de toekomst, maar ze moeten het vak toch echt leren van een collega met ervaring. Detailhandel leer je niet in schoolbanken.”

Voor de binnensteden is de komst van Topshelf in ieder geval een opsteker. Het warenhuis zorgt voor veel werkgelegenheid, zoekt actief naar oudere medewerkers en biedt een steeds completer wordend assortiment.

Comments are closed.