topshelf_choco Sofia kraakt een auto gemaakt van zachte Belgische chocolade, exclusief verkrijgbaar bij Topshelf.

Nieuwe warenhuizen openen in de tijd dat uit de retail alleen maar slechte berichten komen. Inge van Kemenade doet het. Noem haar getikt of heldhaftig. Ze nam de huurverplichtingen van vier V&D filialen over, verbouwde ze en zocht heel zorgvuldig een assortiment van unieke producten bij elkaar. In Arnhem en Nijmegen zijn ze al open. Groningen volgt heel binnenkort en Hoofddorp is begin volgend jaar aan de beurt. Topshelf is het label.

Van Kemenade is niet de eerste de beste in de retail. Ze heeft met Sports World al jaren een aantal hele grote winkels in midden Nederland gericht op sport en vrije tijd. De  Topshelf warenhuizen komen daar dus bij.

De collectie is breed en bevat een groot aantal aparte producten en merken: bijzondere zeep & parfum, uniek kristal en woninginrichting en – jawel – zeer echte Belgische chocolade. Een Topshelf-warenhuis heeft verder naast een mega collectie sport en outdoor, veel kleding, een groot postkantoor, een reisbureau en echt een waanzinnig inpak-atelier.

Topshelf zit in oude V&D panden, maar heeft qua service en gezelligheid meer weg van het Vroom het Dreesman waar ik zo verliefd op was. Winkelen is weer leuk, maar je moet er dus wel voor naar Arnhem of Nijmegen (en binnenkort Groningen).

One Response to “Dag Vroom, hallo Topshelf”