Neerlands trots

Reacties uitgeschakeld voor Neerlands trots
juni 4th, 2017 Permalink

Foto: een wijntje drinken terwijl je vrouw kleding past? Dat kan in de wijnbar, of Whynebar zoals deze formeel heet, bij Topshelf in Arnhem. Een interessant innovatief concept, dat door weinig journalisten begrepen wordt. 

Wat waren we blij dat het Nederlandse AkzoNobel niet overgenomen werd door de buitenlandse kolos PPG. We vreesden voor het verlies van banen en zagen de winst naar buitenlandse aandeelhouders vertrekken. In ingezonden brieven in kranten en ook op Facebook werd opgeroepen om het Nederlandse bedrijf te beschermen.

Die brieven wezen op betere constructies in Duitsland. Onzin zegt de zeer ervaren in Nederland gevestigde Duitse overname-advocaat Axel Hagedoorn daarover. Wel is de mentaliteit in Duitsland anders: Duitsland is trots op Duitse bedrijven.

In Nederland kennen we een dergelijke fierheid niet. Sterker nog, hier branden we nieuwe initiatieven van eigen bodem maar wat graag af. We zijn gespecialiseerd in het zoeken van spijkers op laag water, tikken voor de clickbait slaapdronken een ongefundeerde mening op van een hoogleraar en schrijven maar wat graag een persbericht van een buitenlandse gigant over. Wat van ver komt, is lekker, zeg maar (vinden ze in Londen ook).

Gerelateerd

Comments are closed.