Keulen

Reacties uitgeschakeld voor Keulen
september 5th, 2017 Permalink

Vandaag ben ik een hele lange dag in Keulen op stap met prominenten in het kader van een door Duitslandnieuws.nl georganiseerde kennisreis over Noordrijn-Westfalen (NRW). Het is mijn favoriete Duitse stad en dat heeft er alles mee te maken dat ik er vroeger veel kwam met mijn ouders. Als we naar Duitsland op vakantie gingen, dan was Keulen altijd een vaste stopplaats.

Eén van mijn favoriete musea zit in Keulen: het Römisch-Germaisches Museum achter de Dom. Bekend om zijn prachtige authentieke mosaïc-vloeren en geweldige collectie Romeinse beelden.

Toen ik er twee jaar terug voor het eerst met mijn dochter (toen 4) was nam ze uitgebreid de tijd om de Romeinse goden en sagen te herkennen die zo’n muur altijd opsieren. Ook de suppoosten vonden dat geweldig. Minder tof vonden we het moment waarop de lens van haar fotocamera viel. Die viel onder het hek door en stuiterde een paar keer over de wereldberoemde mosaïc-vloer in de kelder om er midden op te blijven liggen. Geschrokken keken we naar onze zelfbouw-camera: dat had dus beter gekund en gemoeten.

Een suppoost had het van afstand zien gebeuren. Hij zag het verdriet bij mijn dochter en troostte haar met de belofte dat iemand zou proberen de lens eraf te halen. Als dat niet die dag zou lukken, dan vast later in de maand en dan stuurden ze hem op.

Maar we hadden geluk. Binnen een kwartier haalde een medewerker van het museum de lens er met een hele lange vishengel af. Sofia kwam met de schrik vrij :)

Comments are closed.