Weet jij nog waar je was?

Reacties uitgeschakeld voor Weet jij nog waar je was?
september 11th, 2017 Permalink

Het gaat over die aanslag op de Twin Towers op 11 september 2001. En ja, ik weet nog waar ik was. En ik weet ook hoe ik het hoorde.

Op kantoor van mijn e-commerce software-startup in Zwolle bracht ik een klant naar de parkeerplaats. Op de weg terug naar mijn werkplek checkte ik mijn email op mijn Palm Treo Smartphone. Het nieuwste bericht kwam van mijn collega Peter en had een foto als bovenstaand (niet die maar wel dat idee: gast op flat met een vliegtuig vlak achter hem) met de tekst “heeft iemand iets van mijn broer gehoord, dit is de laatste foto die ik van hem heb.”

Peter deed front-end werkt (HTML indertijd), was een meester met pixel-art (top-guru deluxe) en had altijd wilde visuele grappen. Ook dit was vast een grap, al kon ik hem toen niet plaatsen.

Binnen was drukte. Er werd een beamer aangesloten en in no-time stond CNN op de muur. Ik zag het WTC en rook, maar begreep niet wat er aan de hand was. Richard (DEV) legde het uit, maar werd onderbroken door een telefoontje van de directeur van een medische groothandel die al wat jaren klant was. We wisselende wat woorden uit, maar hij hing direct op, toen zijn secretaresse inbrak en hem vertelde wat er aan de hand was. Mijn aandacht ging terug naar het bewegend beeld: “Er is een vliegtuig in gevlogen!”

Een vliegtuig?

Holy shit.

Weer ging mijn mobiel. Wim, van onze koeriersdienst. Broer van Richard: “Heb je het nieuws gevolgd?” Ja … en toen klapte het 2e vliegtuig erin. Ongeloof. “Was dat een ander vliegtuig” vroeg Wim, inmiddels op de speaker.

We hadden geen idee.

Ja dus. Nog altijd moeilijk te bevatten.

Ook niet te bevatten is de snelheid waarmee ik die eerste afbeelding op de mail kreeg. Die kreeg ik dus vlak nadat het eerste vliegtuig in het WTC gevlogen was en ruim voor de 2e. Ongelofelijk hoe snel het menselijk creatieve brein soms werkt.

Ik weet eigenlijk nog steeds niet of Peter wel een broer heeft.

 

Comments are closed.