Next level bullshit

Reacties uitgeschakeld voor Next level bullshit
november 8th, 2017 Permalink

Next level zou het winkelen bij Hudson’s Bay worden, aldus de marketingafdeling en de commercieel directeur. Ik was gisteren in de vestiging Zwolle en snap wat ze daar met Next Level bedoelen: een sterfhuis.

De etalage vertelt een verhaal van snuggly wool en belooft een mooie collectie. Dat treft, want het is koud en mijn dochter (7) heeft behoefte aan een paar nieuwe wollen handschoenen.

Op weg naar de Hudson’s Bay in Zwolle passeren we de discounter Op = Op, die er tegenover zit. Voor de deur 2 rekken met handschoenen en mutsen, binnen nog een grote collectie sjaals. Sofia duikt erin, maar komt snel teleurgesteld terug: “70% acryl. Daar heb ik geen zin in. Ik zoek wol.”

We stappen de Hb binnen en worden verwelkomd door een hele partij winkelmeisjes. Meisjes ja, ik zie geen jongen. Ik loop een rondje op de begane grond, tel 18 medewerkers en constateer dat mijn dochter en ik de enige daar zijn zonder HB contract. Afdeling kinderen blijkt op de 2e verdieping, aldus een medewerker.

Op weg naar boven kom ik geen klant tegen. Ook op de 2e zijn we de enige. Ik tel 3 winkelmeisjes en 2 beveiligingsmedewerkers, waarvan 1 de lege lunchroom bewaakt.

De kindercollectie blijkt beperkt tot een 4 rekken. Op een display staat een houdertje met kinderwanten en handschoenen in grijs met zwart: “Acryl! Daar heb ik geen zin in.” aldus mijn dochter.

Als man zet ik me over de drempel: “Okay, ik ga het vragen.” Met frisse tegenzin loop ik naar een winkelmedewerker. Ik voel me bijna schuldig dat ik haar uit haar telefoon moet halen: “Poeh, kinderen …. mijn collega die over die afdeling gaat is er even niet. Ik zoek haar op!”

En zoeken doet ze. Ik zie haar links en rechts over de verdieping rennen. Mijn dochter en ik doden de tijd door te verkennen wat er nog meer te koop is. Dat trekt de aandacht van een bewaker. En geef hem eens ongelijk: eindelijk iemand om in de gaten te houden. Ik krijg flashbacks naar Onkel X uit de familie Knots.

De collega van ‘kinderen’ is gevonden!

“Wollen kinderhandschoenen! Ja die hebben we. Op de display.”

– “U bedoelt die twee?”

“Ja, meer hebben we niet.”

– “Maar dat is acryl.”

“Oh.”

– “En dat snuggly wool uit de vitrine dan?”

“Eh, dat is deze week een sweater.”

– “Niet voor kinderen?”

“Nee, en ook niet 100% wol volgens mij.”

+1 voor de eerlijkheid. Maar wow: Hudson’s Bay is dus gewoon Next Level Bullshit met de uitstraling van een mortuarium, zoals ik al eerder constateerde in Duitsland.

Comments are closed.